Condensor reinigen en coaten

Waarom is het onderhoud van uw condensors zo belangrijk?

De lamellen van bijvoorbeeld luchtgekoelde condensors en verdampers zijn voornamelijk van aluminium die meestal buiten staan opgesteld. Als deze dure aluminium lamellen niet goed beschermd worden tegen bijvoorbeeld zuur milieu, uitstoot van agressieve stoffen van autowegen, zoute lucht aan de kust, bladeren, pluisjes en straatvuil, zullen deze lamellen oxideren en verteren. Gevolg hiervan is een kortere levensduur van uw installatie, lagere opbrengst en een hoger energieverbruik.

Coating aanbrengen

Een schone verdamper of condensor betekent minder energieverbruik, een hogere rendement en een lagere levensduur. Na het technisch reinigen, is het mogelijk de condensors te coaten door een zeer dunne laag coating op de lamellen aan te brengen. Deze coating beschermt de lamellen tegen oxidatie en invloeden van buitenaf. Door het gladde oppervlak, vindt de aanhechting van vuil nauwelijks plaats en is de beperkte vervuiling eenvoudig te verwijderen.

Technisch reinigen van een buiten unit
Aanbrengen van een Pro Copper® coating
Situatie voor
Situatie na

Belair Service kan helpen om uw condensors weer opnieuw in goede conditie te brengen. Voor het realiseren van een optimale luchtkwaliteit kunt u vertrouwen op ons. Bent u benieuwd naar de hygiënische staat van uw condensors? Bel voor een vrijblijvende afspraak met 06-47060660.

Neem contact met ons op

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Heeft u vragen over uw klimaatbeheersing of ondervindt u problemen neem dan direct contact met ons op. Wij nemen dan contact op om de situatie te beoordelen.

© Auteursrecht - Belair Service 2020